Sunday, December 8, 2019

Negresa de post cu nuca


Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie
Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet.
Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .
O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina.
Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit.
Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.
Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc.
Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte.
Deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta mare !

No comments:

Post a Comment